آیا ورزش باستانی موجب سکته قلبی می شود؟
1. ورزش باستانی بسته به سبک و سنگینی ادوات ورزشی و تعداد دارد می تواند ورزشی سنگین و خشن باشد .
((هر کس با توجه به جثه بدنی باید میل،کباده ،سنگ را از نظر وزن انتخاب کند.))
2. تعداد حرکات این ورزش بسیار مهم است و نباید بدون برنامه در تمرینها زیاد از حد انجام داد بلکه برای مبتدیان از تعداد کم شروع و به تدریج زیاد کند.
3. ترک ورزش برای ورزشکاران قدیمی ،خامی بدن و شل شدن عضلات و جمع شدن چربی در بدن می گردد ،چنین کسانی که مجددا ورزش می کنند باید مانند یک تازه کار مدتی ورزش سبک کنند تا بدن دچار کوفتگی نشود و قلب زیان نبیند.
4. قبل از شنو کمی نرمش و خم گیری کند.
5. شنو ورزش سنگین است که هر بار نباید از حداکثر ۶۰ بار تجاوز کند ،یعنی پس از سه دقیقه خم گیری به شنو ادامه دهید زیرا شنو از ورزش هایی است که به قلب فشار می آورد بخصوص شنوی شلاقی.
6. میل اگر سبک باشد جزء ورزشهای بسیار خوب باستانی است حرکت ((سردست))آن که شلاقی انجام می شود قدری به قلب فشار می آورد .
7. کباده ورزشی سنگین و دفعات آن بیش از 50 باشد موجب نارسایی خون به دستها و ناراحتی قاب می شود و چه بسا که برای عده ای بیش از 20 زوج آن زیان آور است.
8. سنگ اگر سبک باشد در هر نوبت حدود 50 جفت به راحتی گرفته شود و سپس خم گیری کند و بعد به سنگ گرفتن ادامه دهد برای بالا تنه بسیار مفید است فشاری به قلب نمی آورد و در اکثر زورخانه ها توجهی به این مسایل ندارند به خصوص برای پیران و میانسالانی که قلبی نسبتا ضعیف دارند خطر زیادتر است . در سنین بالا که به طور طبیعی شریانها سفت و تنگ می شوند بخصوص برای آنها که ورزشکار هستند و گاهی ترک ورزش می کنند خطرناک است.
9. رسم است که در مراسم ورزشی مسن ترین و یا پیشکسوت ترین را به میانداری دعوت می کنند چون میانداری برای اجرای یکدست ورزش کامل باستانی خسته کننده است در این حال افراد پیر ولو اینکه کاملا ورزیده باشند یا باید میانداری را نپذیرند یا آنکه در حد توانایی خود به اندازه یک ورزش نمایشی ساده ورزش کند و تحت تاثیر غرورهای جاهلانه قرار نگیرند .خطر از همینجا ناشی می گردد افراد مسن یا چاق که بر اثر پرخوری و استراحت چربی بدن آنها زیاد می شود باید توجه داشته باشند که ناراحتی و عوارض قلبی برای آنها وجود دارد بخصوص اگر سیگاری باشند که حساب آنها روشن است سیگار یکی از مهمترین عوامل سکته است یک چنین افرادی ورزش سنگین برای آنها بسیار خطرناک است مگر آنکه همانطور که قبلا گفته شد به تدریج بدن را آماده و مقاوم نماییم.
{{بنابر این ورزش باستانی موجب ناراحتی قلبی نمی شود بلکه بی احتیاطی و بی مبالاتی بعضی از پیشکسوتهای این ورزش که تا به حال موجب سکته دربین آنها شده است و این نه تنها برای ورزش باستانی بلکه در کلیه ورزش ها صادق است.}}
ورزش و جوانمردی
در عروسی کامران میرزا بود ناصرالدین شاه گفت بهمین مناسبت تکلیف این دو پهلوان بزرگ و معروف ایران یعنی پهلوان یزدی بزرگ و معروف ایران یعنی پهلوان یزدی بزرگ و پهلوان اکبر خراسانی را روشن کند پهلدان یزدی دستش آسیب دیده بود که طبق رسم و سنت هرگز پهلوان اکبراز این عضو معیوب استفاده نخواهدکرد .ولی وقتی کشتی شروع شد پهلوان اکبر مدام در این فکر بود آن دست آسیب دیده را بگیرد و از پا دراورد و همچنین کاری را کرد و پهلوان یزدی طبق سنت آن زمان کشید گفت مریزاد ...اکبر توجه نکرد و بالا خره ناجوانمردی یزدی را مغلوب کرد.
و اما غلامرضا تختی و کولایف حریف سرسخت و دلاوری که انگشت دست او معیوب و فرصتی بود که غلامرضا بار دیگر مدال طلا را نصیب خود و کشورش بکند .مسابقه که شروع شد همه مردم دیدند که غلامرضا نه فقط خودش را از آن انگشت معیوب دور نگه میدارد بلکه از بهترین فرصتها به جهت آنکه مبادا صدمه ای به انگشت حریف برسد دست می کشید،غلامرضا وقتی حریف را مغلوب کرد و انسانی ترین بشری در اوج رسید راستی که جهان پهلوان برازنده توست ای همیشه زنده اینجاست که باید گفت آدم داریم تا آدم.
میگویند ورزش باستانی بیشتر در شنو رفتن شکم میاورد ،خیر،اگر این بود با عرض معذرت تمام چهارپایان شکمشان به زمین میخورد.
فقط دو کار در این ورزش شکم میاورد
یک، پا نزدن و تنبلی در انجام عملیات خم گیری نکردن و نرمش زیاد نکردن
دو،پرخوری و بی توجهی به تغذیه درست.
و حالا تاثیرهای این ورزش را می گویم
1-تاثیر شنو:
در این حرکت عضلات درگیر عبارتند از عضلات باز کننده مچ دست و انگشتان و عضلات ساعد و عضلات درون مچ و ساعد ،عضله سه سر بازو عضله دو سر قدامی بازو عضلات سینه ای کوچک و بزرگ عضلات سرشانه ای بخش قدامی عضلات زیر بغل،افزایش قدرت و استقامت عضلانی در بازو می گردد در شنو پیچ علاوه بر گفته بالا عضلات پشتی بزرگ نیز درگیر است در شنو پا باز یا کرسی عضلات چهارسر ران و عضلات کشاله ران به آنها اضافه می گردد حرکت شنو نظر به اینکه تجمع اسید لاکتیک و خستگی و سفتی موضعی می شود نباید زیاد طولانی شود به خصوص برای مبتدیان که باعث کوفتگی شدید عضلات خواهد شد.
2-تاثیر میل:
در این حرکت عضلات درگیر عبارتند از :عضله دو سر بازویی ،عضلات گرداننده مچ و ساعد عضلات خم کننده مچ و انگشتان عضله بازویی قدامی ،بازویی زنداعلا،عضله سه سر بازوو سه گوش آرنجی عضلات سینه ای کوچک و بزرگ ،عضله ذوزنقه ای عضلات زیر بغل دو سر بازویی تاثیر میل در عضلات موجب هماهنگی اعصاب با عضلات و افزایش سرعت انتقال می باشد .میل باید به اندازه توانایی هر کس انتخاب و استفاده از میل های سنگین منع می گردد و چه بسا که میلهای خیلی سنگین موجب پاره شدن تاندونهای کتف شود.
3-تاثیر سنگ:
نام اصلی سنگ در گذشته (سنگ زور بوده)انگشتان و ساعد،عضلات مچ و ساعد عضلات دو سر قدامی بازو،عضله سر باز ،عضلات سینه ای کوچک و بزرگ عضلات سر شانه ،عضلات پشت و زیر بغل درگیر هستند و تاثیر آن تقریبا مانند میل است در مورد سنگینی بیش از توانایی سنگها باید رعایت گردد.
4-تاثیر کباده :
عضلات درگیر عملیات کباده عبارتند از :عضلات خم کننده مچ و انگشتان ،عضلات ساعد،عضلات دو سر قدامی بازو ،عضله سه سر بازویی،عضلات سینه ای کوچک و بزرگ عضلات سرشانه ،عضلات ذوزنقه ای و زیر بغل ،بیشتر انقباضات این تمرین از نوع پویا بوده و لذا عملکرد دینامیکی را افزایش میدهد ،زیاده روی در کباده کشیدن به قلب فشار می آورد و باید به خصوص برای افراد مسن رعایت کردد.
5-تاثیر چرخیدن:
عضلات در گیر در این حرکت عبارتند از :عضلات مچ و کف پا ،عضلات دو قلو و عضله نعلی وساق پا،چرخیدن موجب سرعت و چالاکی و افزایش استقامت قلب می شود در چرخیدن نظر به اینکه بعلت وجود قوه گریز از مرکز خون متوجه انگشتان می شود و پوست دست به شدت دردناک می گردد باید به مجرد احساس این وضع چرخیدن متوقف گردد و این در صورتی است که چرخ سریع باشد ولی در چرخ سنگین خون کمتر متوجه پنجه های دست می گردد.
6-تاثیر پا زدن و نرمش:
در پا زدن و نرمش عضلات در گیر غالبا مربوط به پا و کمر است که عبارتند از عضلات مچ پا وکف پا ،عضلات دو قلو ونعلی ساق پا ،عضلات چهار سر ران ،گروه عضلات خلفی و ران ،عضلات نواحی کمر و شکم،عضلت سرینی ،پا زدن بخش مهمی از افزایش کارایی به قلب و عروق به حسلب می آید وانعطاف پذیری و نرمی بدن را بالا می برد و می تواند و می تواند از سفتی عضلات جلوگیری و جریان خون را در آنها به صورت یکنواخت توزیع و تسریع نماید هنر پا زدن هماهنگی بین مغز و سلسه اعصاب و اندامهای مختلف بدن را زیاد و سرعت انتقال را افزایش می دهند نظر به اینکه بیشتر اثرات پا زدن مربوط به پاها و عضلات شکم است .
یتیمان فراغش را بخندان یتیمان را تو نالیدن نیاموز
تن درستی روح وابسته به تندرستی جسم است .
خبر داری از خسروان عجم که کردند بر زیر دستان ستم
نه آن شوکت و پادشاهی بماند نه آن ظلم بر روستایی بماند